Nordisk mat

Jag härstammar från Jämtland, från järpen som ligger nära Åre. Min mormor och morfar bodde på en fiskodling, där är jag uppväxt. Redan som liten hjälpte jag min morfar och följde honom hack i häl. Han var min stora och älskade idol men både min älskade mormor och morfar gick bort förra året.
På fiskodlingen hjälpte jag morfar att guida turister, mata fiskarna, och även håva upp slå ihjäl väga och sälja.
En annan stor del var givetvis älgjakten, minns den med lite fasa för jag var så rädd att någon skulle skjuta min morfar istället för en älg ( hände faktiskt ibland...)
Men med glädje minns jag mormors goda älg grytor och tjälknul:)

Jag och min man flyttade upp till Jämtland då jag väntade barn nummer tre. Vi bodde utanför Östersund i ett samhälle som heter Dvärsätt.
Vi hade tre eller fyra härliga år där, mormor och morfar bodde inte kvar i Jämtland utan hade flyttat tillbaka sedan länge till morfars barndomshem i en fiskeby i Danmark. Men jag fick glädjen att finnas för min farmor nästan till slutet.
MEN.under dessa år vi bodde i Jämtland levde vi mer eller mindre på älg, det var älg i allt. Och vad jag saknar det!!!

På torsdag ska vi prata lite mer om vårat fantastiska nordiska kök!

Måste då även tipsa om den fantastiska kokboken vårt nordiska kök. Har ett par ex hemma men beställer givetvis hem fler!!!

Må gott vi ses på torsdag// Linda


En liten utlottning

Från vecka 34 till och med vecka 40 kommer jag ha att en liten utlottning. Alla som köper varor/ produkter över 100 kr kommer att få en lott, 150 kr 2 lotter, 200 kr 3 lotter etc:) sedan blir det en dragning med lite vinster:)


Lite nyhet

Lite nyheter som kommer att dyka upp på försäljningsbordet. Alltid kul med nya produkter!
Vill även här passa på att hälsa nya medlemmar välkomna till gruppen i Lerum. Kul med så många nyinskrivningar redan!!!

Nu är allt igång som vanligt, skönt att sätta igång. Själv började jag med appen igen efter sommar uppehållet. Känner att motivationen börjar spira uppåt, testat nya recept. En stor hit var mustig chiliconcarne gryta på högrev som jag hittade i koncept handboken! Den tipsar jag verkligen att pröva!


Passa på!!!

Hej
Välkomna tillbaka nu kör vi på för fullt!

Det finns ett härligt erbjudande för er som besökt viktväktarna 4 gånger under sommarperioden ( gäller mellan veckorna 26-33) Ni får köpa nya kokboken av Shirley för halva priset, endast 80 kr! Mellan 19 aug och 1 sept gäller det.

Det ska i alla fall bli kul att träffa er igen och köra igång. Jag har börjat med appen nu efter sommaren ( ska på bröllop om två veckor :))

Hoppas att vi ses på torsdag!


RSS 2.0