Denna vecka handlar om apti och hunger

Skrev fel tidigare nästa vecka handlar om mattider......

MVH Linda

MAJORNA

En liten påminnelse, denna vecka är precis som vanligt men nästa vecka och veckan därpå är det på måndagar samma tid, dock är det drop in vägning den 6 juni!

PÅminner om detta på klass med

MVH Linda

Går jag upp i vikt om jag äter efter kl. 18???

Det ska vi prata om idag och mattider och viktminskning hänger ihop....

Väl mött//Linda

Lektion om vatten

Ungefär hälften av vår kropp består av vatten därför är det nödvändigt för kroppen att få vatten.

VAD HAR VATTNET FÖR FUNKTIONER FÖR VÅR KROPP?

Jo,vatten transporterar näringsämnen till cellerna och tar med sig slaggprodukter ut ur kroppen. Vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen genom att du svettas när det är varmt.

HUR MYCKET VATTEN BEHÖVER VI PER DAG?

Ca 2-3 liter vatten per dag men ca hälften får vi i oss genom maten.

FRÅN VAD ?

Torra cerealier

 (havregryn, rågflingor etc) ca 5-10 % vatten

Mjukt bröd

 ca 35 % vatten

Frukt, bär och grönsaker

 ca 80-95 % vatten

Mjölk

 > 85 % vatten.

SÅ DET ÄR INTE BARA VATTEN SOM RÄKNAS SOM VÄTSKA utan det finns andra drycker som innehåller vatten och som du kan räkna in (OBS alkholhaltiga drycker räknas inte in!) Men det kan påverka din budget så glöm inte det! 
ProPoints värdet på drycker.

Vatten –

Mjölk

ProPoints värde 0.  – lågt ProPoints värde i förhållande till näringstätheten. Innehåller de flesta essentiella näringsämnen vi behöver.

Juice

 – hyfsat lågt ProPoints värde i förhållande till näringstätheten (innehåller flera vitaminer och mineraler), men det är bättre att äta färsk frukt än att dricka juice.

Saft/Läsk

 – högt ProPoints värde i förhållande till näringstätheten. Som att dricka utspätt socker. Innehåller inga essentiella näringsämnen. Dåligt val!

Kaffe/te

 – ProPoints värde 0, med undantag för latte, cappuccino och alla former av kaffe med mjölk som har ProPoints värde.

Alkohol

 - högt ProPoints värde. Alkohol är skadligt för kroppen i stora mängder och tillför inga essentiella näringsämnen. Dåligt val

Vatten är alltså en hälsorekommendation som vi har, den påverkar hälsan men har inget med viktnedgång att göra.

Nästa lektion kommer att handla om viktminskning  och mattider.

Välkomna!

Det kunde ha gått bättre denna vecka.....

men det kunde gått sämre med, jsg gick inte upp...och inte ner....

Har mig själv att skylla, gjort det klassiska som att inte skriva checklista....Den här veckan ska jag skärpa mig. jag vill ner till  mitt mål nu och det är bara jag som kan lösa det!!!

försäljning som vanligt

Litet förtydligande till Lerum i morgon, försäljning av varor som vanligt//Linda

OBS VIKTIG INFO LERUM

HEJ

Fick idag veta att dom gjort en dubellbokning i morgon så det är uthyrt, men jag fick göra det bästa av situationen så vi har vägning på övervåningen men tyvärr blir lektion inställt. Men jag kommer att skriva om lektionen på bloggen så alla får information.

Ber om ursäkt för detta och för kort varsel men vägningen blir i alla fall.

Vi ses!!

MVH Linda

Erbjudande

Denna vecka är det erbjudande på såser/desserter 3 st påsar för 30 kr!

Vi ses på ons i Majorna och torsdag i Lerum

Må gott

Mardrömshelg

Det började inte ens bra i fredags, hela mamma gänget samlades för att heja på våra barn som sprang bergumsvarvet och fikade. Med goda muffins...hmm...givetvis kunde jag inte stå emot. Men jag ville absolut inte börja nalla på min veckobonus så det var bara att knalla....Men det gick och jag var tillbaka på 0.

Jag visste att helgen skulle bli tuff då jag var iväg på min skola och lunch blir på bygdens pizzeria. Men jag försökte att göra så bra val som möjligt och röra på mig efter skolan. På det hela nöjd, vissa helger är svårare än andra!

Ska bli spännande att väga mig på onsdag. Idag är jag i alla fall helt på banan, ätit bra och rört på mig...

Hoppas att det går bra för er andra med. Kom ihåg att alla förändringar till det positiva är bra och är en framgång!!

Då var jag igång!!

Vägde in mig igår på 62,8. Visste ju att jag låg där eftersom jag väger mig varje vecka med. Men som jag sa har jag länge legat rätt still. OCH vad har jag gjort för fel....jo, jag har inte först checklistan riktigt.

Men nu är jag på G igen ska ner dom sista kilona gärna innan semester.

Mitt mål är ; 58 kg, och ett delmål på 60 då jag ska belöna mig med frisörbesök tror jag !

Idag blev det 29,5 propoints med bland annt en middag som inte blev så dyr men himla god. Jag kokade kyckling, gjorde en redning lite snålt, använde mig av buljongen och sedan oatly havremat och lite kryddor. Sedan kokade jag färsk broccoli och la i och kokade makaroner. Jag la såsen över makaronerna och in och gratenerade i ugnen. Supergott och faktiskt inte så dyrt! (anv. mig av receptmakaren)I övriga familjens mat la jag även i ost.

Håller på att skola in den lilla så det har inte hunnit bli så mycket motion men jag hade ut hästar och mockade och så, värderar det till ca 2 pp.

Det var lite om denna dag. Jag ska klara det, jag ska tänka positivt för jag är värd att nå mitt mål! Och jag vet att jag kommer att må bra av det. Framför allt att komma igång och jogga mer regelbundet. Hoppas nu solen blir lite varmare igen.

Erbjudanden sista veckan!!

Detta är sista veckan som erbjudandet för pedometern är för 125 kr och 150 kr för startpaketet


Positiv positiv positv!!!

Senaste veckorna har vi pratat mycket om oss själva, att våga se oss som viktiga, att våga ha en drömbild av vart vi vill komma och att det hjälper att tänka positivt.

Förra veckans lektion om att tänka positivt och att i det hitta motivation att vilja gå vidare gav i alla fall mig mycket motivation. Jag har ju ca 5 kg kvar till mål och NU vill jag DIT!! Jag har befunnit mig i ett ambivilent tillstånd tillräckligt länge nu (jag vill men orkar inte göra tillräckligt med förändringar, viljan finns men inte orken etc....)

Så på onsdag kommer jag att väga "in mig på nytt" (jag vägs ju varje vecka med)  och sedan tänkte jag blogga under de sista kilona så ni som vill kan följa mig på bloggen. Mer info kommer om detta.

Just nu kommer jag från en liten jogging runda, den är inte lång ännu men jag är på G!

Den här veckan kommer vi att prata om resturangbesök.

Hoppas att vi är MÅNGA som ses TILLSAMMANS kan vi hjälpas åt, motivera varandra och KÖRA gärnet!!!

MVH Linda

RSS 2.0