Kaffe och "fri fråge/samtals tid"

Nästa veckas lektion blir då lite annorlunda efter önskemål från medlemmar. Jag kommer att hålla lektion dock inte så lång utan resterande tid kommer att användas till fri diskussion och frågeställningar.

Det kommer att finnas fika till försäljning för den som önskar.

Hoppas ni alla haft en fin helg så ses vi på ons/torsdag!

v4

Vecka 3 handlade om flexibiliteten i vårt program och att anpassa programmet efter vår livssituation. Vi pratade om hur olika situationer kan ge olika utmaningar och hur dessa kan besegras. Väldigt intressande diskussioner tycker jag.

Nästa vecka kommer vi att prata om vad som händer i kroppen när vi blir hungriga och hur man kan undvika hunger under viktnedgång.

Det kommer oxå en tjej, Mia och visar nya kollektionen från me&i för dom som är nyfikna att titta på medan man väntar på att vägas eller på lektion eller efteråt.

Ha en bra vecka och så ses vi!!

v 3

Vad veckorna går fort....Det har börjat komma lite nya medlemmar och jag hälsar er hjärtligt välkomna och hoppas att ni kommer att trivas.

Föregående vecka pratade vi om att kroppen behöver energi för att kunna fungera bra och att kroppen består av samma näringsämnen som maten vi äter dvs protein, fett, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler.
Propointsbudgeten är ett bra verktyg för att veta hur mycket vi kan äta även om vi väljer bra mat (så kan vi ju inte äta hur mycket som heslt)

Vi pratade om att mat med mättnadsfaktor har låg energiidensitet dvs livsmedel lågt med kalorier och pp i förhållande till sin vikt. Vi pratade även om portionsstrl. att äta regelbundet och att undvika förbud.

Nu i veckan ska vi tala om hur vi kan anpassa programmet så att det passar in i våra liv.

Vi ses på ons/torsdag, ha en bra vecka tills dess!

Må bra bilaga

Har fått meddelande från lagret att Må bra bilagorna tyvärr är försenade, men att de ska komma i alla fall.

Vecka 1

Första veckan på året har gått och det kom några tappra medlemmar för att kolla av hur julen gått. Som jag sagt hamnade jag själv på +1 kg vilket jag själv hade planerat in som ok. Men trots det hade jag ju önskat att det inte blev så men nu är det bara att ta nya tag.

Det har kommit in några nyheter bland sortimentet. Bla en ny jättefin kokbok med otroligt bra recept i, Grytor och gratänger heter den och kostar 165 kr. Vi har också fått in en löksoppa som jag själv tycker är riktigt toppen god!!

På lektionen pratade vi om dom två personligheterna slösa och spara. Spara skriver upp allt och har superkoll på sin budget, gör en budget och disponerar efter den, hittar alternativa lösningar och lever efter mottot den som spar den har.
Slösa är lycklig som ett barn och använder alla tillgångar så fort det finns på kontot, lever för stunden och kontot  kan bli tomt snabbare än anat. Kan ibland "låna" lite i förväg.Lever snålt och minimalt tills det kommmit in mer på kontot. Lever efter mottot livet är här och nu!

Vecka 2 kommer vi att prata om 4 strategier som kan hjälpa er under viktminskningen.

Ni kommer även att få en tidning troligen under v 3 eller 4 från tidningen må bra med massa bra recept i.

Hoppas att ni kommer tycka att det blir bra med denna blogg som ett sätt att få information på.

Vi ses i veckan och sköt om er.

Ny blogg för medlemmar i Lerum och Majorna

Jag heter Linda och är viktväktarkonsulent i Majorna och i Lerum. Har tidigare försökt med att maila medlemmar men det är ett krångligt system så detta verkar bättre för att nå ut med information.

Min egen historia då....jag har under många år pendlat mycket i vikt, jojo bantat etc etc. Bakgrunden till övervikt är hormonell vilket inte gjort det lättare. Jag har varit medlem i viktväktarna i omgångar sedan 96 då jag fött mitt första barn.

Jag lever idag på en gård med min man, våra 4 barn hundar och häst och så katten förståss. Jag är sjuksköterska i grunden men just nu mammaledig samt har mina klasser.

Att jobba som konsulent är både jättekul och ett mycket givande jobb. Och som bonus håller jag min egen vikt i schack:)

Jag går själv på programmet nu då jag fortfarande har 4 kg kvar att gå ner innan målvikt efter senaste barnet. Julen har väl inte varit super snäll mot vikten :)......så nu är det bara att ta nya starka tag.

Detta var lite om mig, mer kommer säkert.....

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0